Trustpilot

Bæredygtige drikkeglas, skåle, lamper og meget mere i genbrugsglas - se vores ReUse kollektion her!

Om Pernille Bülow

Kreativiteten og interesse for formgiving har været der fra barnsben. Pernille Bülow har altid designet og kreeret bl.a. smykker og skulpturer i alt fra metalafklip, knogler og blomster til afslebne strandskår. Allerede som 10-årig solgte hun sine kreationer fra en bod på vejen til naboer og forbipasserende.

Lidenskaben for det varme glas blev for alvor en realitet efter et besøg på Holmegaards Glasværk. "Glas er et fantastisk spændende materiale. Kontrasten mellem det føjelige, bløde, varme glas og det hårde og kolde holder aldrig op med at fascinere og inspirere mig", siger Pernille.

Pernille Bülow blev udlært glaspuster i 1982 på Orrefors Glasskola i Sverige. Derefter flyttede hun til Bornholm, hvor hun arbejdede på Baltic Sea Glass. I 1985 startede hun som selvstændig forpagter af Snogebæk Glashytte. I 1989 åbnede hun glaspusteri og galleri Pernille Bülow Glas i Svaneke på Bornholm.

Designvirksomhed med vokseværk
Pernille Bülow's design er enkelt og stærkt i sit udtryk. Det udstråler stil og individuelle muligheder. Det er eksklusivt glasdesign med et særpræg af funktion og humor.

I 1991 modtog hun Formland prisen for første gang for Chess serien, og i 1997 for soft bowl skålen.

Der er sket meget udvikling i Pernille Bülow A/S. Tilbage i 2003 startede Pernille et nyt butikskoncept. En livsstilsbutik i Snogebæk, som nu har Bülow Design og Bülow Jewellery samt modetøj fra nogle af landets førende mærker.

I 2005 startede Pernille Bülow et Fair Tade samarbejde med enlige mødre i Koforidua området i Ghana. Pernille designer smykkerne og kvinderne i Ghana producerer dem - og ligeledes en god del af perlerne. Smykkerne er derfor smukt mix af skandinavisk design og afrikansk livsglæde. Det er smykker med karakter, skønhed og en fantastisk historie om at gøre en forskel. Kvinderne får en væsentlig højere dagsløn end normalt og kan derfor nu sende deres børn i skole og forbedre familiens levevilkår markant.

I 2007 og 2008 har Pernille Bülow designet et unikt solsmykke til Kræftens Bekæmpelses solkampagne "Skru ned for solen mellem 12 & 15". Smykkerne blev produceret af de ghanesiske kvinder og overskudet gik til Kræftens Bekæmpelse.

I 2009 startede workshop konceptet "Pernille Bülow By You". Her kan du blive en del af Pernilles glasunivers og selv sandblæse og dekorere på glas efter eget valg, og dermed skabe dit helt eget unikke design. En skøn aktivitet for både børn og voksne.

I 2019 fejrede Pernille 30 års jubilæum på Glastorvet i Svaneke, hvor der i løbet af året var forskellige events og blev lavet jubilæumsprodukter i begrænset oplag.