Trustpilot

Bülow laver 33.000 lamper til Novo Nordisk

Af: Anja Ruder Christensen/Kristina Finne / TV2 Bornholm

Pernille Bülow har lavet årets julegave til 16.500 medarbejderne hos Novo Nordisk. Det er lamper, der er lavet af kasseret glas.

I starten af året fik Pernille Bülow et opkald. Novo Nordisk var løbet panden mod en mur.

- Alle deres (red. Novo Nordisk) insulinampuller er lavet af noget, der hedder borosilikatglas, og det har de 70 tons af om året. Det bliver lagt i deponi, fordi de har en bæredygtighedspolitik. Det vil sige, at alt det her glas skal recycles. De vidste ikke, hvad de skulle gøre med glasset, og så ringede de til mig, siger glaspuster Pernille Bülow.Hun fik tilsendt noget af glasset, og begyndte at eksperimentere med det. Glasset lavede små bobler og ideen til at lave lamper begyndte at dukke op. Hun kontaktede Novo Nordisk igen, og kom hjem til Bornholm med en kæmpe ordre på julegaver til alle medarbejderne. Det er over 10 måneder siden, at Pernille Bülow begyndte på projektet, og i dag åbner 16.500 medarbejdere på Novo Nordisk deres mundblæste julegave.

- Det er mega stort. Det er rigtig stort, specielt for en virksomhed af vores type. Men jeg ved, at vi kan det. Simpelthen fordi vi disponerer over tre ovne. Det er der ikke så mange andre, der gør. Men vi har også lyst til det, og vi synes det er sjovt. Der er ingen tvivl om, at det her kommer til at betyde rigtig meget, også i fremtiden, siger Pernille Bülow.

Starten på et samarbejde
I slutningen af november kom seks lastbiler og hentede 195 paller med julegaver. Selvom gaverne er hentet, har Pernille Bülow stadig mere glas til rådighed, og tanken er også, at hun skal fortsætte med at modtage det kasserede glas.

- Jeg synes, der er ufattelig mange muligheder i det. Altså hele recyklings-ideen synes jeg jo er fantastisk. At en ressource, som man faktisk bare har lagt i deponi og betalt for at komme af med, kan pludselig blive genbrugt til nogle rigtig spændende produkter. Og det stopper jo ikke ved de her lamper. Der kan laves rigtig mange andre ting, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme af med det, siger Pernille Bülow.

Udover lamper har Pernille Bülow planer om at lave fliser, bordplader eller byggesten til vægge, hvor lyset skal trænge igennem. Det nuværende samarbejde har været hemmeligt indtil nu, fordi der er tale om julegaver.
Det er først i januar, at Pernille Bülow skal have et møde med Novo Nordisk for at konkretisere det fremtidige samarbejde, men hun håber, at projektet også kan føre til andre ordre.

- Jeg tænker, at der er andre kunder, som går ind for hele bæredygtighedstanken, som kunne tænke sig at få lavet nogle tilsvarende produkter, siger hun.

Det er ikke første gang, at Pernille Bülow har lavet julegaver til Novo Nordisk. I år 2000 producerede hun klemmevaser.


Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de publiceres