Kvinderne i Ghana

Pernille Bülow er forretningskvinde, men også mor. I Afrika har hun mødt kvinder, som var mødre, men ingen mulighed havde for at blive forretningskvinder, indtil de blev en del af Fair Trade projektet. Det har fra start af været vigtigt at lære kvinderne at stå på egne ben, hvilket de får mulighed for, ved at skabe deres egen lille virksomhed.

Da Pernille mødte kvinderne kunne de allerede lave perler, men ingen af dem vidste hvordan man brugte perlerne til at lave smykker. Efter at have fået støtte fra Danida begav Pernille sig til Afrika med 4 kvindelige instruktører, 20 designmanualer og 20 værktøjskasser under armen.

Disse værktøjskasser er blevet grundlaget for kvindernes selvstændighed. Under første workshop med kvinderne fik de nemlig produceret så mange smykker, at de kunne betale deres værktøjskasser og nu ejer de dem – det var starten på deres virksomhed.

Projektet er en succes fordi kvinderne får viden og muligheden for selv at forbedre deres fremtid. "Vi kommer ikke og giver dem en pose penge. De tjener dem selv, og det betyder utrolig meget, både for dem og for os".
Pernille Bülow er godkendt og optaget som associeret medlem af Fair Trade Danmark.

Mød kvinderne


Elizabeth 01


Agnes 04

Beatrice 05

Felicia 06 

Christiana 08

Grace 09

Sarah 12

Maku 13

Cecilia 14

Mercy 15

Veronica 20

Korkor 25

Mamle 30

Grace 35

Rachel 36

Leticia 37

Biase 38

Millicent 40